HBG-girl - livets mening är 42

Alla inlägg under februari 2010

Av Marlene - 16 februari 2010 15:36


Alltså jag börjar fan misstänka att förkylningen har bosatt sig premanent i min kropp. Jag vete fan om mina vita-blodkroppar är så bra poliser trots allt. Men men hyfsat trevlig dag idag.


Kom som vanligt först till skolan, men kan ju inte ta ett senare tåg då kommer jag försent, så hellre för tidig en för sen. logiskt eller hur? :P Men det var trevligt att träffa klassen igen, dom frågar mig om hur det går med lägenheten men det står ju still med den, Sofia i klassen sa att hon ska höra sig för om det finns någon som har något rum till mig :) snäll hon är, och så sa hon att vi verkligen måste hitta på något, och jag kan bara hålla med, vore så super kul att hitta på något och lära känna henne bättre :) Känner att jag kommer lite utanför då de gör saker på fritiden, jag har ju inte samma möjlighet då tågen till sala inte går så ofta. Men men det löser sig nog


Hade redovisning idag, gick faktiskt rätt bra, kanske var lite nervös och läste kanske lite för mycket innantill men det gick överlag bra. Sen så var dagen slut vid 12 så då åkte jag hem.


Det var en tjej på tåget som var sjukt lik Megan Fox. Syns kanske inte så bra på bilden men hon var faktiskt jätte vacker. Jag är inte lagd åt det hållet och älskar min kille men shit hon var jätte vacker. Men men det var en rätt bra tåg dag, dock var det ingen som ropa ut att vi skulle anlända till Sala så jag fick hålla mig vaken, det var trevligt på tåget för de hade en som gick med en cafévagn och sålde lite förfriskningar och lite godis och sånt, riktigt gammaldags kändes det som. Och solen sken utanför fönstret så det var trevligt. :) Lugnt och skönt var det på tåget också. Så jag känner mig faktiskt helt utvilad. För en gångs skull :P Men som sagt var förkylningar har jag haft nog av nu. FÖR EN EVIGHET!!

Var ju tvungen att göra nånting för att hålla mig vaken så tog lite kort på mig själv. :) Trist att mitt pendelkort har gått ut, tack pappa för att jag fick låna lite pengar så att jag kan ta mig in till skolan.


På torsdag ska jag träffa de på min VFU (praktik) har hamnat på Danderyds Gymnasium, shit vad nervös jag är, men det ska nog gå bra det här. Trevligt att man hamnade där som man hade som sitt första hands val. :) Ska bli så sjukt spännande. Hoppas att det är en bra handledare jag får och att det är en bra skola med bra elever. Nu får man verkligen se hur skolan egentligen är ur lärarsynpunkt.


Tänkte om ni ville ha receptet på min potatis & purjolökssoppa.


POTATIS & PURJOLÖKSSOPPA

2personer


Ingredienser

En purjolök, liten om det ska vara till två annars får ni ta en större om det ska vara till fler.

5-6 potatisar

½-1tsk timjan

Vitpeppar efter behag

Salt efter behag

Kött eller grönsaksbuljong

Flytande margarin

Vatten 

Grädde elller mjölk


Så här gör du:

Skala och tärna potatisen i små bitar (blir fortare mjuka) skär av änden på purjolöken och skär längs med och skölj i kallt vatten. Strimla den sedan rätt tunt, men inte för tunt. Fräs potatis och purjolök i en vid kastrull. Häll över vatten så det täcker potatisen. Mortla timjanen och häll i tillsammans med vitpeppar, salt och buljongen. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tag sedan av kastrullen från plattan och ha i grädde eller mjölk och mixa till en slät soppa, eller använd en elvisp om du vill ha lite potatisbitar kvar. Värm på den en stund så soppan blir helt varm, servera med en varm-macka eller med en vanlig macka.

Smaklig spis :)


Ha det bra så länge, tänker lägga in lite bilder i morgon så håll till godo med de som finns så länge :)


Kramar

Marlene




Av Marlene - 15 februari 2010 19:43


Charlotte Kalla fick precis OS-guld!!!!!

 


Så stolt man är över henne och Sverige!! Jösses vad hon kämpade på i spåret.


Då var första OS-Guldet bärgat nu ska vi få fler :)


Hade en liten kris innan ekonomin ger mig huvudvärk och så men tack vare en pappa som hjälpte mig lite att reda ut alla förvirrande tankar. Tack min alldeles underbara pappa för att du finns, vad vore jag utan dig och mamma?? Ingenting :P


Och tack brorsan för att du är så lugn när syrran din inte är det. Tack tack tack!!!



OCH......

 


Jag ska på en en-dags festival som heter Sonisphere. Det är med giganter som Iron Maiden, Mötley Crüe, Alice Cooper, Anthrax och Slayer med flera :D Ska dit med min älskling, längtar verkligen till 7 Augusti :D


ÄLSKAR DIG STEFAN AV HELA MITT HJÄRTA!!!!   


Av Marlene - 15 februari 2010 14:10


Jahopp då var man hemma i Sala igen efter ett helgbesök hos Stefan, gudars vad jag älskar den mannen! Trist dock att den kvinnligaveckan började igår, på alla hjärtans dag av alla dagar. Hade super ont hela dan igår så jag var sängliggande nästan hela dagen. Men fick två böcker av min älskling i alla hjärtans dags-present, fick visserligen välja själv men det var från han så :P


Blev bjuden på lasagne igår och i lördags var det falukorv i ugn med potatismos. :P Precis det som vi har ätit jag och farmor.


SOLEN SKINER IDAG!!! :D klar-blå himmel och solen som skiner så fint genom fönstret :) Så nog känner man sig glad idag :)


Och sen så har jag kommit på att jag får betala 3000kr på pendelkortet varje månad. Men men det får funka, har gjort upp en budget så jag tror jag allt ska klara mig. Annars får jag väl göra det jag helst inte vill och det är att låna pengar till det, jag hatar att behöva låna, känner mig så otroligt fattig då. Men men det löser sig nog. kanske jag och älsklingen har tur som kan få lägenheten snart, det hade varit toppen, men än så länge har vi inte hört något nytt om den, känns inte direkt super säkert att vi ens fått den.


Men men nu ska jag inte gräva ner mig, solen skiner, och jag och farmor ska snart ut och handla lite till maten ikväll. Så får vi väl se vad som händer.


Ha det underbart tills vi ses igen :)  

Av Marlene - 12 februari 2010 14:29


Jahopp då var det fredag igen då... tur man börjar bli frisk från den infernaliska förkylningen :D Så det är toppen tycker jag, dessutom är jag ledig så det kan inte vara bättre :D


Hade lite tråkigt så jag testade webb-kameran :P

           


Idag ska jag vara kock och laga Potatis&Purjolökssoppa. :) Det är så supergott och nyttigt också så man behöver inte känna sig dum som tar om :P


Sen hade mamma skickat upp min tröja som jag hade glömt, jätte snällt av henne. :) Snart så är det vecka 9 och då kommer jag på besök i Helsingborg, ser verkligen fram emot det. Att träffa mamma, pappa, brorsan och Lissan och Maria :) Dom är mina riktiga vänner :D


Nej nu ska jag väl gå och koka lite kaffe till farmor så vi kan fika lite :D Det är ju ändå fredag så :P


 


Av Marlene - 11 februari 2010 18:16


Då har man varit i skolan idag. Var den enda dagen i dag som var schemalagt. Skulle som sagt var ha varit in till skolan i tisdags men den jäkla febern ställde till det.


Men som sagt var varit i skolan idag och jag tyckte det var jätte trevligt. Men märker nu att man missar rätt mycket av gemenskapen när man bor så långt ifrån alla. De träffas och går ut och så, man känner sig lite utanför där men men så länge jag inte blir utanför i klassrummet är det okej.


har ledig dag i morgon så då ska jag ta det lugnt och kurera bort den sista förkylningen. Nu ska den banne mig bort och den får inte komma tillbaks förrän till hösten eller inte alls helst. Men man kan inte be om mirakel hehe.


Nu har jag bott i Sala i en månad, shit vad fort tiden går. Herregud vad tiden tickar på snart är det sommar och min 23års dag. Det kommer går tokfort, det vet jag :) Men men det kommer vara en trevlig vår det känner jag på mig. :)



BOTT I SAlA I 1 MÅNAD NU!!! TIDEN GÅR FORT VET NI!


 

Av Marlene - 10 februari 2010 13:35


Yes!!!! Äntligen är jag feberfri :D så otroligt glad jag är över det, men förkylningen är fortfarande kvar. Isch! Men känner att den är på väg bort, tack vare multivitaminerna, c-vitaminerna, omega-3 och KanJang och att jag har ätit och druckit ordentligt med vatten :) Så den här förkylningen har inte haft en chans att sätta sig till ro i min kropp.


Idag hjälper jag farmor med tvätten, i alla fall att bära ner och upp den. Finns liksom inte så mycket mer jag kan göra. :) Och vet ni vad vi ska äta i dag? Ärtsoppa :D ska bli jätte mumsigt, jag vet....men ärtsoppa är jättegott :P mums-mums. Och sen ska jag göra äppelpaj idag, :) så vi har en mysig ätardag framför oss. :)


Solen skiner och det gör det lite enklare att plugga idag. Har snart läst ut kapitlet som jag ska läsa, känner mig jätte pigg tack vare solen, nu får den gärna vara framme hela veckan så man kan ladda batterierna med lite solkraft. gudars vad man saknar solen och värmen, tur att vi är på väg till sommar och vår framförallt. Jag är inte en vintermänniska jag, och det är inte min underbara kille heller. Så vem vet vi kanske bor i ett soligt land i framtiden? :D


Ha det bra och hoppas att solen skiner hos er också :)   

Av Marlene - 9 februari 2010 23:24


Idag har jag minsann varit duktig. Jag har pluggat och jag känner mig mäkta stolt över det. Faktiskt en intressant bok det där "Didaktik för lärare" Trotsade grusiga ögon och en evigt rinnande näsa och läste nästan hela kapitlet som vi i min grupp ska läsa och hålla en liten undervisning om. Så jag känner mig glad. Är feberfri till stor del nu, skönt trodde det skulle hålla i sig det.


Så jag vågade sticka näsan utanför dörren och åkte med farmor till affären, idag blev det fiskgratäng, shit vad länge sen det var man åt det, var ju kalasgott :) och sen kände jag för att skämma bort min lilla sjuka kropp med lite cola och choklad, vart faktiskt på lite bättre humör (drack ingen cola igår så...) Sen så gjorde jag min berömda äppelgodis med vaniljsås till efterrätt/kvällsmat.


Äppelgodis-recept 2 personer

2 äpplen (helst röda de har godast smak i det här)

ca 1½dl socker

50g margarin/smör

Kanel efter behag

En skvätt mjölk eller grädde


Så här gör du:

Skala och tärna äpplena (och ta ur kärnhuset, blir inte gott med kärnor i) smält smöret i en kastrull, ha sedan i äppeltärningarna och strö över sockret och kanelen och slå på en liten skvätt mjölk eller grädde. Låt det puttra nån minut (det får inte bli för länge utan ta hellre en minut för lite) och servera i en djup skål eller bägare tillsammans med vaniljsås (färdig eller hemmagjord välj själv :P)


Sen har jag börjat läsa boken "Sagan om Isfolket" shit har redan läst ut en bok och ska precis börja med den andra (finns 47 böcker så jag har och göra hihi) började läsa den första idag men shit kunde inte lägga den ifrån mig, läste hela kvällen :) super spännande, precis min typ av bok hihi.


I morgon får jag hoppas att all feber är borta, det hoppas jag verkligen vill verkligen inte vara borta från skolan alls. Det vore hemskt, trivs så bra där.


Nej nu kallar isfolket på mig och så ska jag sova snart :)

Av Marlene - 7 februari 2010 21:34


Det enda som piggar upp en nu när man har feber och näsan rinner som en jäkla kran. Fan vad jag hatar att vara sjuk!


Synd bara att Arsenal förlorade idag, Jäkla Chelsea. Men men vi kommer igen.


Sen glodde jag och farmor på Eagle Eye, Shia LaBeoufs filmer är bara så bra. :D Och nu är det Wallander. Sen blir det nog att sova sju-kvart i timmen. Så att man kan bli frisk nån gång.


Orkar inte skriva mer men vi ses när vi ses.  

Om mig för den som vill veta


Rojalist, dotter, fästmö, syster och helt underbar!

Har ni frågor så kommer jag att besvara dem :)

Var dig själv det vinner du på!

Så välkomna till min blogg! :D

Fråga mig

6 besvarade frågor

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Väderleksrapport

Tidigare år

Senaste inläggen

Säg hej skriv i min Gästbok

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Ledighet
 Sola
 Bad
 Grilla
 Festa
 Annat (om ni klickar i här skriv något i kommentarerna)

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards