HBG-girl - livets mening är 42

Alla inlägg under maj 2010

Av Marlene - 12 maj 2010 15:09


  Oj oj oj det var ju inte så farligt med att redovisa idag. :) gick rätt bra faktiskt, dock kanske man kanske kunde ha läst på mer så man var lite mer säker men det gick nog bra i alla fall :) Vi var i varje fall duktiga :)


Just nu ligger jag på sofflocket och chillar lite. Ska väl se om jag ska laga nån mat innan älsklingen kommer hem.... men men får se ska nog messa och fråga han om vi ska äta nåt när han kommer hem. Sorry för ett supertrålkigt inlägg just nu, Är sjukt trött ska ni veta.


Men men ska lyssna lite Cheryl Cole och kanske sova lite. Synd att solen skiner när man är trött. Men men man kan inte få allt i livet :P  


Kram på er :)

Av Marlene - 11 maj 2010 19:53


  Då är snart ännu en tisdag över. Det var en trevlig föreläsning idag på basgruppsdagen. Handlade om retorik och sånt, var jätte intressant. Var på min VFU plats och hade föreläsningen så efteråt när vi skulle jobba med vårt grupparbete så satt vi i personalrummet. Var jätte trevligt. :) Vi fick mycket gjort och vår PowerPoint presentation är klar att visas i morgon på seminariet. (Hehe visste ni att ordet seminarium kommer från latinets semen och betyder frö och på engelska betyder det spermie? så vi ska befrukta våra hjärnor med informationsspermier hihi) men men en trevlig dag som varit solig och fin känns så bra i kroppen.


I morse dock var jag inte alls på bra humör. Dels så blev jag väckt jätte många   gånger i natt, både av Stefan och av annat. Skit jobbigt. Så var på ett av mina värsta morgonhumör, stackars Stefan och stackars mig. Hatar att inte få sova en hel natt. Men men det kommer väl antagligen.


Men men nu ska jag glo lite inför eurovision song contest :)


Talk with you soon :)

Av Marlene - 10 maj 2010 18:47


  Idag har jag varit duktig :) Jag har suttit sen jag kom hem vid 2 med att göra en powerpoint presentation tills på onsdag. Ska ta med den och visa mina gruppmedlemmar och se om de tycker om den. Jag är mäkta stolt över den ska jag säga. Ska bara föra in det som de har tagit reda på så är den klar att redovisas på onsdag. Har till och med läst det som jag ska tills på onsdag också men ska läsa lite till så jag har ordentligt på fötterna. Ska sen också skriva ner det som ska publiceras på Mondo :) så jag kan ta kväller nu jag :)


Sen idag var det världens kanske mest blandade föreläsning i förmiddags. Den var omväxlande intressant och fullkomligt tråkig. Men jag fick en del anteckningar som jag definitivt kommer att ha nytta av senare :) Så helt onyttig var den inte. Rolig på slutet med roliga bilder. Det var bra gjort av Bo :)


  Är för närvarande ensam hemma. Älsklingen är fortfarande på skolan och har lite uppgifter att göra. Men han kanske kommer snart vem vet... åt rester sen igår lasagne, det är min absoluta favorit rätt (du och jag Gustaf vi har bra smak vad gäller mat hehe)   


Men men nu ska jag glo lite på dumburken och bara chilla efter att ha varit duktig med plugget :)


Kram kram :)

Av Marlene - 9 maj 2010 19:15

Finns det någon där ute? Den frågan har jag ställt mig flera gånger. Och jag har kommit fram till att det bara måste det göra. Varför skulle universum vara så stort för bara lilla Tellus? Det är för stort för att bara kunna vara vi små atomer. Vill du skåda in i evigheten så skåda in i det svarta runt stjärnorna.   Det är så oändligheten ser ut. Eller för den sakens skull skåda in i dig själv ty du är ett mini universum i dig själv med atomer och vishet. Det är du och bara du som kan blicka in i din själ och finna ut vad som sägs där.      



Du vet väl om att du är värdefull? Att du är viktig här och nu? Att du är älskad för din egen skull? Att ingen annan är som du!

Det finns så många som vill tala om att du bör vara si och så. Men gud han accepterar dig ändå.



 


Vad skulle du göra om det helt plötsligt stod en varelse som du framför dig som lik dig undrade vad du var för en? Som helt plötsligt hade en helt ny värld framför sig som var helt vilsen. Eller vad skulle du säga om det fanns varelser på vår egen planet som du bara kunde drömma om? Det blev många vad skulle du göra där men jag vet vad jag skulle göra. Jag skulle svimma för det första men sen när den värsta chocken hade lagt sig hade jag haft så många frågor. För många frågo antagligen och varelsen hade ångrat att den sökt upp mig av alla. Men det hade varit trevligt eller hur. 



Det ni mina vänner är essensen i den stora världssjälen. Den ni alla har runt er och som ni kan höra om ni är riktigt tysta och låter den tala. Det finns ett öde alla har ett öde   men alla har även den fria viljan, men till syvene och sist så leds vi alla av ett öde. Läs Paulo Coelhos Alkemisten (och hans andra böcker också) där får ni liten vägledning i hur världssjälen fungerar och hur ni kan få kontakt med den. Den finns där ute. Det är bara att lyssna så hör ni den.


 


Det finns någon där ute. Bara det att denna någon inte syns.






Av Marlene - 9 maj 2010 12:52


Ja ni vad har Marlene drömt om inatt? Jo skulle bada lite och tydligen hade vi en vulkan i Helsingborg mitt i stan och i vulkanen så fanns det en sjö. Var hur klart vatten som helst och jag skulle bada där. Alla bara sa nej du får inte men lyssnade jag?? Nej jag badade ändå och inget hände. Sen helt plötsligt kommer det en massa pirater (igen ja drömmer jätte mycket om det får kolla upp det) och jag slåss för livet. Men men sen vaknade jag och var helt slut. :D

 


Älskar mina drömmar dom är inte tråkiga nån gång.

 


  Idag nu på förmiddagen var min morbror Lennart och hans fru Eva (som jag kallar moster) här på en fika. Var jätte trevligt fick strykbräda och strykjärn och en jätte fin blomma ska ta kort på den och visa er :) Vi åt några förbaskat goda wienerbröd/bullar dom var syndigt goda. Och idag blir det lasagne. Har ingen ugnsform till den så det får bli en sockerkaksform istället. Funkar nog lika bra det :P hehe. Eller så får jag kila ner till köpcentret och se om jag kan hitta nån passande form. :)


Men men just nu sitter min älskling och spelar Wii och jag sitter här med min dator, vi är så slöa idag. Känns verkligen som en söndag. :)


Kram till er alla :)

Av Marlene - 8 maj 2010 15:57


Idag har jag och älsklingen varit jätte duktiga. Vi har fått undan allt så nu är här så fint :) men får inte lägga ut bilder på lägenheten av stefan så får bli lite egobilder istället. :)

             


Det ser faktiskt helt okej ut och senare ikväll blir det hamburgare med friscobröd :P nam nam :) Sen blir det nog att glo film och bara softa. Stefan var den som gjorde mest idag men jag har diskat och tvättat i veckan så det är inte mer än rätt eller hur? Nej precis :) Men det lär ju bli fler tillfällen där jag kan hjälpa till med saker :) så ingen fara på taket när källaren brinner :P hihi


Men men jag bara måste berätta min helt otroligt spännande dröm jag hade i natt (ni kanske inte håller med mig mig men berättar i alla fall :P)


Den gick ut på att jag blev kidnappad av pirater som tydligen åkte i en helsvart buss. Sen släppte dom mig i Göteborg och jag var tvungen att ta mig hem själv och tack vare piraterna så fick jag åka gratis på vilket färdmedel som helst. Men jag var van vid att åka buss så jag tog av någon underlig anledning en buss hem. Sen kom piraterna tillbaks och jag försvann igen. Hel mysko men trevligt och piraterna var jätte häftiga :P Så drömmar kan vara hihi.


Ha en underbar kväll :)

Av Marlene - 7 maj 2010 14:01


FATTAR NI ATT JAG KLARADE AV DEN HÄR VECKAN??


Det gör inte jag riktigt, herregud vad den har varit intensiv. Men jag känner på mig att pedagogiken är rätt intressant bara man kommer in i det, synd dock att man bara har fyra-fem veckor på sig att göra det så men men det kommer nog gå bra det här. :)


Idag har jag tvättid 17:00-20:00 men ska bli klar innan åtta har jag bestämt mig för. Vill ju ha en fri kväll :) med mys med älsklingen :) Ska göra en makaron och köttfärsröra till middag får se om det blir ätbart. :P återstår att se.


Jag och Stefan har satt i morgon som deadline att bli klara med lägenheten :) får se om den kan hållas :P hehe.


Men men kram så länge nu ska jag slå ihop ögonen lite för jag är sjuuukt trött


 

Av Marlene - 5 maj 2010 19:27


Blir jätte glad av den här :D


Om mig för den som vill veta


Rojalist, dotter, fästmö, syster och helt underbar!

Har ni frågor så kommer jag att besvara dem :)

Var dig själv det vinner du på!

Så välkomna till min blogg! :D

Fråga mig

6 besvarade frågor

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Väderleksrapport

Tidigare år

Senaste inläggen

Säg hej skriv i min Gästbok

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Ledighet
 Sola
 Bad
 Grilla
 Festa
 Annat (om ni klickar i här skriv något i kommentarerna)

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards